Schoonmaken kozijnen

029

Zowel kozijnen van hout, kunststof als aluminium dienen periodiek schoongemaakt te worden. Kozijnen van hout worden meestal eens per 3 tot 5 jaar geschilderd. Kozijnen van kunststof of aluminium worden daarentegen vaak ‘vergeten’. Daarnaast worden kunststof en aluminium kozijnen vaak nog gepresenteerd en verkocht als een product dat nagenoeg onderhoudsvrij is. Echter wordt er vergeten bij te vertellen dat alles in de loop der tijd vies wordt , dus ook kunststof en aluminium kozijnen!

Kunststof kozijnen schoonmaken is een vak apart. Vaak zijn bij gladde kunststof en aluminium kozijnen op den duur zwarte vuilstrepen zichtbaar, met name op de onderdorpels en de lasnaden en bij ventilatieroosters. Wanneer deze kozijnen niet tijdig worden schoongemaakt bestaat de kans dat deze vuilstrepen inbranden in de kozijnen, waarna deze niet meer te verwijderen zijn zonder de toplaag van de kozijnen te beschadigen. Bij kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur (Renolite-folie) slibben de nerfjes op den duur vaak vol met roet, stof en andere atmosferische vervuiling. Ook hier is het tijdig en periodiek schoonmaken van belang voor een lange levensduur en mooie uitstraling.

Ondanks dat het soms goed mogelijk is om kunststof of aluminium kozijnen zelf schoon te maken, kan dit bij de vaste delen op hoogte soms lastiger of zelfs gevaarlijk zijn. Bij het reinigen van uw kunststof / plastic of aluminium kozijnen voert Schoonmaakbedrijf gebroeders nentjes de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

  • Het voor reinigen.
  • Het reinigen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale intensieve reiniger welke uiteraard geen schade aan het product toebrengt.
  • Het verwijderen van zwarte vuilstrepen op onderdorpels, lasnaden en bij ventilatieroosters met speciale reiniging middelen ( prochemco ,chemtec )
  • Het nawassen van de kunststof of aluminium kozijnen met een vuilafstotende shampoo met een lichte was component of het behandelen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale nano behandeling waar de leverancier (chemtec) 10 jaar garantie op geeft (alleen mogelijk bij gladde kunststof kozijnen en aluminium kozijnen).
  • Het perfect schoon achterlaten van ons werkgebied

WELKOM BIJ SCHOONMAAKBEDRIJF GEBROEDERS NENTJES

Schoonmaakbedrijf gebroeders Nentjes is in 2009 officieel van start gegaan. Na een jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche. Onze meeste ervaring hebben wij in de voedselverwerkende industrie. Deze tak van ons bedrijf word geheel bestuurd door Sjoerd Nentjes, een van de twee eigenaren.

lees meer

Contact

Schoonmaakbedrijf Gebroeders Nentjes Inschot 10
8322 MB Urk

Tel: 06 23786784
Email: info@gebrnentjes.nl